FAQ Zoeken Forum regels Registreren Aanmelden


Forumindex Waterscouting.com Mededelingen Sitecrew Frontpage

Het is momenteel Za 15 Dec, 2018 10:10
Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]

Bekijk je eigen berichten
Bekijk onbeantwoorde berichten
Bekijk actieve onderwerpen

Aanmelden  •  Registreren

Waar is het Frontpageteam mee bezig??

Waar is het Frontpageteam mee bezig??

Berichtdoor Lidy » Do 22 Dec, 2005 00:18

Waar is het Frontpageteam eigenlijk mee bezig? :?

Sommige dingen die we voor de frontpage doen zijn direct zichtbaar voor iedereen, zoals colums of nieuwsberichten. Maar andere dingen kosten meer tijd en zijn soms niet of nauwelijks zichtbaar op de frontpage, zoals het tot stand brengen van nieuwe teksten of het up-to-date houden van informatie.

In dit topic willen we jullie graag op de hoogte houden van onze bezigheden voor de frontpage van waterscouting.com. Zo kunnen jullie zeg maar een kijkje nemen in de keuken van het Frontpageteam! :)
Laatst gewijzigd door Lidy op Ma 11 Dec, 2006 14:19, in totaal 1 keer gewijzigd.
Gebruikers-avatar
Lidy
 
Berichten: 1754
Geregistreerd: Wo 18 Jun, 2003 23:17
Woonplaats: Wageningen
Scouting groep: Musinga-Rijn Wageningen

Berichtdoor Lidy » Do 22 Dec, 2005 00:39

En dan trap ik meteen maar af!

Vandaag hebben we met het FP-team een meeting gehad in Koog aan de Zaan op het clubhuis van Tekker.
We hebben daar een nieuwe indeling gemaakt voor het menu van de frontpage.

Waarom een nieuwe indeling?? :?
Nou de huidige indeling blijkt niet altijd even makkelijk te werken. Vaak moet je erg veel zoeken in alle onderwerpen om te vinden wat je wilt weten.
Daarnaast vonden we het vaak moeilijk om nieuwe onderdelen voor de frontpage onder een van de bestaande kopjes te plaatsen. Hierdoor werd het menu steeds langer en onoverzichtelijker

Wanneer is die indeling er dan?
Dus vandaag zijn we bij elkaar gaan zitten en hebben we alles opnieuw onderverdeeld. De verdeling is dan nu wel af, maar voordat het nieuwe menu ook daadwerkelijk online is en werkt kan nog wel even duren. Hiervoor moet namelijk nog veel meer gebeuren, onder andere op technisch gebied.

Tja en dat was t dan wel weer even voor nu. Meer nieuws heb ik niet te melden over de FP :)
Gebruikers-avatar
Lidy
 
Berichten: 1754
Geregistreerd: Wo 18 Jun, 2003 23:17
Woonplaats: Wageningen
Scouting groep: Musinga-Rijn Wageningen

Berichtdoor Dwergje » Wo 04 Jan, 2006 17:03

Vandaag heb ik hard gewerkt aan een nieuwe tekst die binnenkort online komt over wachtschepen. Het zal een tekst zijn, die in gaat op het 'historisch erfgoed' karakter van wachtschepen en hoe je daar mee om kunt gaan.
De tekst zelf is afkomstig van Marijn van de Chauken. Nog het een en ander klooien met foto'tjes, downloaddingen, ankers en plaatjes en dan kan ie online!
Take time to smell the flowers on your way of life!
Gebruikers-avatar
Dwergje
 
Berichten: 6296
Geregistreerd: Di 24 Sep, 2002 16:19
Woonplaats: Gouda
Scouting groep: NTC RA 9 Lek- en IJsselstreek

Berichtdoor Lidy » Do 05 Jan, 2006 16:37

Pff en ik heb al een hele poos allemaal plannen om de wachtschepen te gaan herstructureren, een column online te zetten (sorry schrikkie) en n paar teksten af te maken. Maar ergens schiet de tijd gewoon langs me heen. Misschien dat ik na de kerstvakantie in wat rustiger vaarwater kom.... :?
Gebruikers-avatar
Lidy
 
Berichten: 1754
Geregistreerd: Wo 18 Jun, 2003 23:17
Woonplaats: Wageningen
Scouting groep: Musinga-Rijn Wageningen

Berichtdoor Lidy » Di 14 Feb, 2006 15:13

En na de kerstvakantie kwam het er ook weer niet van. Tja dan heb je ineens tentamens en ga je verhuizen en is het zomaar februari.

Maar vandaag maar de eerste stap weer de goede weg op gedaan. Nameljik de scoutiviteitenkalender even aangepast.
Gebruikers-avatar
Lidy
 
Berichten: 1754
Geregistreerd: Wo 18 Jun, 2003 23:17
Woonplaats: Wageningen
Scouting groep: Musinga-Rijn Wageningen

Berichtdoor Lidy » Ma 11 Dec, 2006 14:19

Alweer een hele tijd geleden dat hier iets neer is gezet over waar het Frontpageteam mee bezig is geweest. Er is dan ook van alles gebeurd, gedaan, niet gedaan, veranderd en gewijzigd. Mensen zijn bij het Frontpageteam gekomen, maar helaas ook vertrokken.

Structuur Frontpageteam
Maar waar we de laatste tijd vooral mee bezig zijn geweest is de structuur binnen het Frontpageteam(FPT).
Om er een efficienter team van te maken hebben we meer structuur in het team gebracht.
Zo zal er een deel, team A, zich bezig gaan houden met het vernieuwen van de frontpage. Zij zullen zorgen voor nieuwe teksten, nieuwe verslagen, users aansporen om nieuwe columns te schrijven. Kortom alle nieuwe dingen.
Het andere deel van het FPT, team B, zal zich bezig gaan houden met het onderhouden van de huidige informatie op de frontpage. Zij zullen zorgen dat fotoboeken worden bijgewerkt, dat de links gecontroleerd worden dat alle plaatjes werken en alles wat er staat ook klopt.

Technische ontwikkelingen
Verder zijn we als frontpageteam druk bezig om samen met het technisch team te kijken wat er allemaal beter kan op de frontpage aan techniek. Dus hoe kunnen we makkelijker teksten aanpassen en hoe kunnen we het geheel overzichtelijker maken.

Vacatures
We zijn daar nu dus allemaal mee bezig om alles goed op te zetten, zodat we straks met een nieuw teamindeling van start kunnen gaan. Want ondertussen zijn we ook nog op zoek naar aanvulling van ons team. Zoals je hier en ook hier kunt lezen.
Lijkt het je wat om lid te worden van het Frontpageteam, stuur dan gewoon een mailtje naar frontpageteam@waterscouting.com
Gebruikers-avatar
Lidy
 
Berichten: 1754
Geregistreerd: Wo 18 Jun, 2003 23:17
Woonplaats: Wageningen
Scouting groep: Musinga-Rijn Wageningen

Berichtdoor Geertrui » Di 06 Feb, 2007 12:44

En weer eens een berichtje van het Frontpageteam!

Nieuwe leden
We hebben na de afgelopen sollicitatieronde 4 nieuwe teamleden mogen verwelkomen: Mang en Babsie gaan samen met Lidy de huidige informatie op de frontpage onderhouden (team B), en Loïs en Anneke gaan zorgen voor nieuwe informatie, teksten, verslagen etc. (team A). Ook is er eindelijk weer eens een man in het Frontpageteam: Clicks. Hij gaat zich verdiepen in onder andere de vindbaarheid van waterscouting.com op zoekmachines.

Vergaderen
25 februari gaan we met z'n allen gezellig een dagje bij elkaar zitten, om te vergaderen over wat we willen gaan doen komende tijd, en om wat achterstallig werk aan te pakken. Er liggen namelijk nog een heleboel foto's en downloads op de plank, klaar om online gezet te worden!
En naast vergaderen, maken we er natuurlijk vooral een erg leuke dag van, en kunnen we elkaar wat beter leren kennen.

We houden jullie op de hoogte!
"Nicht der Wind, sondern das Segel bestimmt die Richtung"
Gebruikers-avatar
Geertrui
 
Berichten: 7028
Geregistreerd: Do 06 Okt, 2005 13:06

Berichtdoor Loïs » Di 27 Feb, 2007 19:33

Zondag 25 Februari

Het was weer zover. Een teamoverleg van het Frontpageteam. Dit vond plaats in Wageningen. Clicks, Lidy, Geertrui, Anneke, Babsie, Doc, Moes en ik waren aanwezig.
Doordat er een aantal nieuwe leden aan boord waren gestapt (ja, inderdaad, ook ik) was het ook wel handig om even bijeen te komen voor wat uitleg en natuurlijk wat planningen, om de site weer up-to-date te houden.
Na een korte kennismaking, onder het genot van een drankje, begonnen we met de serieuze zaken.
Een kleine evaluatie met de nieuwe leden. Babsie en ik vinden het nogsteeds erg leuk en gezellig, dus helaas, voorlopig nog geen nieuwe vacatures voor de crew!

Om enige achterstallige mailtjes weg te werken, zijn we planningen gaan maken en zoals jullie, misschien, wel hebben gezien hebben Babsie en Lidy erg hun best gedaan om alle foto's van slepers en vletten online te zetten.
Ondertussen staan op de Frontpage ook weer een paar nieuwe downloads en draaiboeken. Daar zijn we nu ook flink mee bezig!

Verder willen we gaan proberen de bereikbaarheid van waterscouting.com en de vindbaarheid van dingen op de site te verbeteren, want we merken dat er toch nog dingen moeilijk te vinden zijn op de site.
Als er iemand nog een suggestie, draaiboek, foto's, of andere dingen heeft.. We zijn bereikbaar op frontpageteam@waterscouting.com

Ik vond het in ieder geval erg leuk en gezellig en vooral ook erg leerzaam!
Wellicht komen er nog foto's op de site, dus hou de oogjes open voor nieuwe dingen!
Dat water is iets raars..... Maar wel onwijs leuk!
Gebruikers-avatar
Loïs
 
Berichten: 168
Geregistreerd: Zo 11 Jul, 2004 11:52
Woonplaats: Alkmaar
Scouting groep: waterscouting.com

Berichtdoor Babsie » Zo 18 Nov, 2007 21:50

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in het Frontpageteam. Kis en Tekker hebben het team verlaten en daarvoor in de plaats kwamen Lois, Babsie, Mang en Clicks. De taken van het Frontpageteam werden opgedeeld in een team A (aanvullen van informatie), een team B (bijwerken van bestaande info) en team C(licks), die zich bezig zou gaan houden met de gebruiksvriendelijkheid en de vindbaarheid van de Frontpage. Met deze nieuwe aanpak werd de stapel achterstallig werk steeds kleiner.

Momenteel zijn er verschuivingen binnen de personele bezetting van het Frontpageteam. Nu de Nijmegenmeeting 2007 achter de rug is zullen Anneke en Clicks geen w.T.R.S.c.t.-leden meer zijn. Ondertussen is Lidy met sabbatical en komt hopelijk over een half jaartje weer terug. Geertrui zal vanaf de Nijmegenmeeting geen teamschipper meer zijn, omdat ze in het bestuur komt. Babsie zal het stokje van haar overnemen.

De komende tijd zal het Frontpageteam zich, naast het online zetten van foto’s, draaiboeken, downloads en verslagen, bezig gaan houden met het verbeteren van de frontpage. Houdt de frontpage dus in de gaten!
Gebruikers-avatar
Babsie
 
Berichten: 2213
Geregistreerd: Di 13 Jul, 2004 19:44


Terug naar Frontpage

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Forumindex Waterscouting.com Mededelingen Sitecrew Frontpage

Het team
Alle forumcookies verwijderen