FAQ Zoeken Forum regels Registreren Aanmelden


Forumindex Activiteiten Het Verslag

Het is momenteel Do 13 Dec, 2018 19:36
Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]

Bekijk je eigen berichten
Bekijk onbeantwoorde berichten
Bekijk actieve onderwerpen

Aanmelden  •  Registreren

RSW2013

RSW2013

Berichtdoor MB » Di 16 Apr, 2013 17:45

Ook dit jaar ben ik weer erg benieuwd hoe de RSW's in andere regio's zijn ervaren. Ondanks dat deze activiteit doorgaans een sterke link naar het landwerk heeft, zie ik bij ons toch steeds meer blauwe uniformen lopen... zelfs bij de goed scorende groepjes.

Het thema 'Holbewoners' dat we vanuit de LSW mee hebben gekregen is bij ons door een beetje te schaven hier en daar uitgekomen op 'Tijdmachine op Tilt'.

Een maand voor de RSW kregen de deelnemers een CD-ROM, met hierop:
1. Dit thema-boekje: http://www.regiohm.nl/RSW/RSW2013_-_The ... diging.pdf (incl. de mp3 voor het RSW-lied)
2. Het introductiefilmpje: [youtube]http://www.youtube.com/embed/XHusQrrsaqQ[/youtube]

Een professor en zijn assistente hebben lange tijd gebouwd aan een tijdmachine, deze moest ervoor zorgen dat ze oermensen konden ontmoeten. Helaas ging er bij het testen iets verkeerd, waardoor er verschillende historische figuren (Admiraal de Ruiter, Wicky de Viking en Julius Ceasar, oftewel de vier subkampen) en een toekomsteling (Lord Magnetron) uit de tijdmachine kwamen, net als de nare Atilla de Hun. De figuren wilden graag terug naar hun eigen tijd, maar dat kon niet aangezien Atilla de gouden diskette had gestolen en de tijdmachine hierdoor niet meer werkte.

Vervolgens konden de deelnemers aan de slag met de voorbereidingen: maken van themakleding, aankleding van het terreintje, bedenken van de maaltijd in thema en nieuw dit jaar: het maken van een eigen filmpje, welke vervolgens ook 1/3e van het aantal themapunten kon opleveren. Waar we verwachtten dat we hooguit 10-20 inzendingen zouden krijgen, hadden 45 van de 57 groepjes een filmpje ingezonden. Met hierbij ook behoorlijk wat filmpjes in goede kwaliteit. (Deze komen binnenkort ook op onze website.)

Op woensdagavond is de vrachtwagen met materiaal al gelost op het Naaldenveld, op donderdagochtend zijn we met 12 man de opbouw gestart. Ondanks de regen hadden we al erg snel het medewerkersterrein staan en de nodige materialen naar de kampvuurkuil vervoerd. Om 19.00 uur was het genoeg geweest voor deze dag en hebben we de BBQ aangestoken met de opbouwploeg welke inmiddels was gegroeid tot bijna 20 personen. Vrijdagmiddag waren we volledig klaar om de 300 deelnemers en 150 medewerkers te kunnen ontvangen. Het was nog even spannend, enkele dagen van te voren kregen we te horen dat er door de droogte niet gestookt mocht worden... maar de buien in de opbouwperiode konden ook als positief ervaren worden: vrijdagochtend konden we alsnog onze aanhanger met terrasheaters afbellen en er een aanhanger met brandhout voor in de plaats ophalen.

Vrijdagavond om 18:00 uur ging de poort open voor de deelnemers, welke meteen konden beginnen met de opbouw van hun terreintje. Vervolgens vertrok men naar de grote kampvuurkuil voor het thematheater. Hier kreeg men de opdracht om genoeg energie op te brengen om de tijdmachine te repareren. Maar helaas, er kwamen alleen maar meer figuren uit het verleden uit: twee hippies die de RSW Hymne op gitaar ten gehore brachten en twee gabbers die zo vanaf een Tunderdome feest leken te komen. Helaas, morgen weer een poging... de deelnemers kregen de opdracht om de volgende dag tijdens de hike en het postenspel meer energie te verzamelen.

Het decor in de kampvuurkuil:
Afbeelding

Op zaterdagochtend ging de helft van de groep op hike, de andere deed het postenspel met posten als de kabelbaan, oervrouwslingeren, vlahappen en bungyrennen. Na de lunch wisselden de groepen om.

Vlahappen tijdens het postenspel:
Afbeelding

Ook de blauwe vogels van de Mauritsgroep gaan van de kabelbaan af:
Afbeelding

Vervolgens was het tijd voor de maaltijd en het traditionele potje Hollandse Leeuwen met alle 300 kinderen en 150 medewerkers. Hierna vertrok iedereen weer naar de kampvuurkuil waar het thematheater verder ging: er was voldoende energie opgewekt, dus we konden beginnen met het terugsturen van de figuren naar hun eigen tijd. De gabbers mochten als eerste, vervolgens was Wicky aan de beurt. Maar doordat de assistente van de professor de machine uitzette om zo te voorkomen dat Wicky, op wie ze inmiddels verliefd geworden was, weg zou gaan was de machine weer van slag. Ook Atilla de Hun gooide roet in het eten door een zwaard door de laptop van de professor te steken.

Op zondagochtend was het tijd voor de groepsfoto, gevolgd door een megaganzenbordspel. Hierbij verdiende men nieuwe onderdelen voor de tijdmachine.

's Middags bij de afsluiting was de machine dan eindelijk gerepareerd, werd Atilla verslagen met hagelslag van Admiraal de Ruiter en konden alle figuren terug naar hun eigen tijd. Mooi op tijd om de uitslag van de wedstrijden te kunnen presenteren.

De kampvuurkuil op zondagmiddag:
Afbeelding

Het winnende groepje van de Kimball o'Hara:
Afbeelding

(Foto's in dit artikel zijn gemaakt door Jeroen Mesman.)

Overigens hebben we ook dit jaar weer goed de media bereikt, een kleine selectie:

Scouts Mauritsgroep zesde op Regionale Scouting Wedstrijden: http://www.volnieuws.nl/index.php?optio ... W1V3bUqx1Y

Scouts uit Voorschoten zijn de beste: http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/ ... lref=vptop

En nog een stukje in het Leidsch Dagblad: Afbeelding

In de komende dagen verschijnen de regionale huis-aan-huisbladen, ook dan hopen we weer een aantal mooie artikelen terug te zien.
Gebruikers-avatar
MB
 
Berichten: 3694
Geregistreerd: Zo 11 Jan, 2004 13:05
Woonplaats: Sassenheim
Scouting groep: Shawano's Lisse / Admiraliteit Rijnland (RA4) / Nawaka Subkamp Honshu / Kaagcup

Terug naar Het Verslag

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

Forumindex Activiteiten Het Verslag

Het team
Alle forumcookies verwijderen