FAQ Zoeken Forum regels Registreren Aanmelden


Forumindex Activiteiten Het Verslag

Het is momenteel Do 13 Dec, 2018 20:05
Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]

Bekijk je eigen berichten
Bekijk onbeantwoorde berichten
Bekijk actieve onderwerpen

Aanmelden  •  Registreren

Doedag 19 december 2010

Doedag 19 december 2010

Berichtdoor michel » Vr 07 Jan, 2011 10:41

In grove lijnen een kopie van het verslag op de Frontpage, alleen niet helemaal in het ABN maar met beeldspraak voor de nautische en beelddenkende lezers:

Zaterdagavond 18 december, 18.00 uur, weinig wind en kleine witte vlokjes komen uit de lucht vallen. Michel heeft de drijf-by volgeladen en warmgestookt, klaar voor de lange tocht naar het Zuiden. Half 7, hoogste tijd om de bemanning uit te breiden, dus f.alonso opgepikt. Na een stop-over in Alkmaar om even bij te tanken, werd de koers uitgezet richting IJmuiden. Gelukkig was het water bij de Velsertunnel weer ijsvrij, zodat we zonder verdere vertraging het derde en laatste bemanningslid aan boord konden verwelkomen. Om kwart voor acht ging de cruise verder, Noord-Holland verdween achter de zwart-witte horizon, terwijl tegelijkertijd Zuid-Holland opdoemde uit de avondnevel. Ondanks de grote hoeveelheid ijsbergjes die we moesten trotseren en de alsmaar wit blijvende oevers, verliep de cruise over het algemeen soepel. Wel vroegen wij ons nog af voor wie de bruggen nou open of dicht waren, maar wij konden onze tocht doorzetten zonder vaart te minderen! Omstreeks 9 uur kwam de haven van Dordrecht in zicht en als snel daarna stuurde Michel naar een veilig plekje, waar de drijf-by uit mocht gaan rusten voor de minstens zo lange tocht terug van morgen!

In 'Kasteel Dillenburg' was de crew van Willem de Zwijgergroep III nog bezig met schoonschippen. Hun clubhuis was decor geweest van een gezellig kerstdiner. Om niemand in de weg te lopen én omdat wij na de drie uur durende cruise wel trek hadden in een bakkie koffie/thee, werden we naar het loodsenhok geloodst. Daar was inmiddels ook de afterparty van het kerstdiner bezig en daar hadden wij geen bezwaar tegen! Dat gold ook voor de binnengehaalde kookstaf, zij vierde haar verjaardag en had zo een drukbezocht en bovenal gezellig verjaardagsfeest! Bier en kouwe koffie werden smaakvol genuttigd, waardoor het gezellig bleef tot in de kleine uurtjes. Dit is tevens terug te zien aan het avondpuntje van zaterdagavond (of was dat toch al zondagochtend?)

De lange nacht zorgde ervoor dat de sitecrew dezelfde uitdaging voorgeschoteld kreeg als de bedrijfsbesturen van het OV: verdere vertraging zien te voorkomen!
De schipper had de spatwaterdichte wekker gezet op half 9 ’s morgens, maar sliep daar simpelweg doorheen. Andere crewleden werden hierdoor wel wakker en bij de herhaling van de wekker, kwam ook hij langzaam op gang.
De wekker was gezet, opdat we al lichtelijk ontwaakt zouden zijn wanneer de koffiejuffrouw koffie op bed zou serveren. Helaas bleek dat óók zij zich door de loeiende misthoorn niet had laten wekken, waarop de schipper zelf maar voor koffie ging zorgen. Ruim een uur later zat de halve crew in het leidingverblijf samen wakker te worden met herrie uit het loodsenhok. Terwijl zij zachtjes aan begonnen met eten ontwaakte ook de overige crew en werd het langzaamaan al drukker in het verblijf.

Half 11 stond in de planning om te beginnen en dus maakten we toen klaar om te verhalen naar het welpenhok. Daar werden veel tafels en stoelen neergezet, stroom geregeld voor iedereen en de koffie met kano’s meegenomen. Nadat iedereen zijn of haar plekje had gevonden begonnen we met een algemeen praatje, nu we toch bijna de volledige crew bij elkaar hadden. Bijna ja, want de laatste 3 crewleden zouden met het openbaar vervoer komen, maar omdat de NS meer moeite heeft met de winterse taferelen dan onze Noord-Hollandse crew gisteravond, hadden zij besloten dat het beter was om vanuit huis te gaan klussen. De bemanning van de Doedag bestond uit: DEbootsman, michel, GhoulScout, doc, Baloe, waterratje, Joptop, Inger89, Ilona, Nielsjevh, Taart en f.alonso. Daarnaast waren Henk Poley en Leidse Stadjer online op Skype aanwezig.

Eenmaal aangemonsterd werd begonnen aan de 'blauwe draad' die uitgelegd was (voor een lijst wat gedaan is kun je terecht op de frontpage). Tussendoor werd er goed voor de inwendige mens gezorgd. Zo was er genoeg koffie, aan kano’s en snoepjes ontbrak het ons niet en er werd zelfs voor gebakken ei op brood gezorgd. Hulde! Minpuntje van de dag was wel dat halverwege de doedag niets meer werkte; zo lag het forum er uit en werd de frontpage ge-update. Gelukkig wist de technische bemanning hier wel raad mee en enkele bemanningsleden zagen er het voordeel van in door de tijd te gebruiken om wat andere nuttige taken op te pakken zoals; de drijf-by ontdoen van een dik pak sneeuw en ijs, 'het kasteel' weer een beetje opruimen, afwassen en alvast voorbereidingen treffen om de pannenkoeken te bakken. Verder werd er natuurlijk ongecensureerd rondgehangen op Skype.
Wist je trouwens dat Waterscouting.com een eigen Skype-café heeft? Heb jij je daar al aangemeld?

Omstreeks 5 uur was het tijd om te beginnen met het verorberen van de pannenkoeken die de lieve kookstaf heeft gebakken. Het technische team was inmiddels ook klaar met de updates, dus ook zij konden aanschuiven.
We hebben gezellig met zijn allen gegeten om daarna de laatste hand te leggen aan de blauwe draad van de doedag en de afwas weg te werken. Zo werd er op het laatst nog even een twittersearch gemaakt voor op de frontpage en werd de scheepstoeter voor pb-tjes gemonteerd. Voor de noorderlingen werd het langzaamaan ook weer thuis om de barre tocht terug te beginnen. Er werd nog even een bakkie gedaan, waarna de inmiddels warmgedraaide drijf-by weer in vaart werd gebracht, met het kompas werd koers richting het Noorden uitgezet! Al snel verdween één der thuishavens van Waterscouting.com uit het zicht van de cruisende bemanning.
de zeilende 'Rudolph' ....
Gebruikers-avatar
michel
Bestuur
 
Berichten: 2170
Geregistreerd: Vr 30 Mrt, 2007 19:10
Woonplaats: Den Helder
Scouting groep: Jutters Willemsoord Den Helder, TOES

Re: Doedag 19 december 2010

Berichtdoor Markvniel » Vr 07 Jan, 2011 11:07

Leuk geschreven en een bedankje voor iedereen die moeite en tijd gestoken heeft in onze site!!
Als de nood het hoogst is.... zal je zien dat het papier op is!
Markvniel
 
Berichten: 251
Geregistreerd: Wo 11 Jun, 2008 11:32
Woonplaats: Vlaardingen
Scouting groep: De Geuzen Vlaardingen

Re: Doedag 19 december 2010

Berichtdoor waterratje » Za 08 Jan, 2011 07:00

Top versie Michel &:&
Nannie van der Wiele 45 jaar!!! 1969-2014

http://www.nannievdwiele.nl
Gebruikers-avatar
waterratje
Sitecrew
 
Berichten: 2040
Geregistreerd: Di 18 Sep, 2007 20:36
Woonplaats: IJmuiden
Scouting groep: Nannie van der Wiele


Terug naar Het Verslag

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

Forumindex Activiteiten Het Verslag

Het team
Alle forumcookies verwijderen