FAQ Zoeken Forum regels Registreren Aanmelden


Forumindex Activiteiten Het Verslag

Het is momenteel Do 13 Dec, 2018 20:00
Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]

Bekijk je eigen berichten
Bekijk onbeantwoorde berichten
Bekijk actieve onderwerpen

Aanmelden  •  Registreren

RSW2009: Hoe is het bij jullie verlopen?

RSW2009: Hoe is het bij jullie verlopen?

Berichtdoor MB » Di 21 Apr, 2009 20:16

In de afgelopen jaren heb ik hier begrepen dat er meerdere waterwerkgroepen meedoen aan de verschillende RSW's. Als organisator van Hollands Midden, ben ik wel erg benieuwd hoe de RSW's in andere regio's zijn verlopen en wat men met het thema heeft gedaan.

Afgelopen weekend heeft onze RSW plaatsgevonden, met dit jaar zelfs acht waterwerkgroepjes afkomstig van drie verschillende groepen. De eerste foto's en filmpjes zijn terug te zien op http://www.scoutingwillibrord.nl/fotos_rsw_2009.html en rechtstreeks op http://www.youtube.com/scoutingwillibrord.

Na op woensdagavond de containers met (thema)materiaal op het Naaldenveld te hebben geplaatst, is de opbouwploeg donderdag en vrijdag de hele dag bezig geweest om het terrein om te toveren tot de verenigde Hollandse Emiraten, van Sultan Sultinus XI.

Vrijdagavond kwamen de 300 deelnemers (een nieuw record) en 130 medewerkers aan en werden, na het opzetten van de tenten, welkom geheten door de Sultan en zijn vrouw (de Sultana). Ook de Fakir (incl. geest in de fles) en perschef Kefh Jansmah waren aanwezig. De Sultan had ons laten komen voor de jaarlijkse strijd der Emiraten: de Camel Trophy. Alle vier de emiraten (subkampen) waren onder leiding van hun eigen emir aanwezig: de Koele Kebabbakkers, de Kittige Kleedjesknopers, de Kranige Kamelenhoders en de Knuffelige Kaktuskwekers. De Sultan had echter één probleem: zijn vrouw vertoonde wat rare trekjes de komende tijd: zo staat ze regelmatig op één been (om haar andere been te laten rusten) en komt ze met de raarste voorstellen... zoals dat er a la minute een boyband moet komen optreden. De Fakir mag dit vervolgens weer met zijn geest regelen.

Eén van de onderdelen van de Camel Trophy was de presentatie: tijdens de subkampfestivals laten alle groepjes zien wat ze in huis hebben.

De volgende dag ging de trophy verder, met de hike waarbij de groepjes alle posten vanaf de centrale post moeten bereiken. Met continu de keuze tussen een makkelijke en een moeilijke route. Onder tussen was de andere helft van de groep bezig met het postenspel, met posten als zandkastelen bouwen, pitafluiten, kabelbaan en tamponpoepen. Na de lunch wisselden beide helften om.

's Avonds was het tijd om te koken, de groepjes kregen vooraf de opdracht om een Oosterse maaltijd te bereiden. Uiteraard werd dit gejureerd. Toen het eten weer wat was gezakt, was het tijd voor "Hollandse Kamelen". Eerst de leiding tegen de leden, vervolgens de leden tegen de leiding. Op de bovengenoemde sites zijn hier leuke beelden van terug te vinden.

Na dit spel ging de groep weer naar de kampvuurkuil, alwaar de Sultana het zoveelste rare idee had: ze wilde een sprookje uitgebeeld hebben. Dit werd gekoppeld aan het simsalabingo: de groepjes kregen een bingokaart met geluiden, teksten, gebeurtenissen en voorwerpen. Wanneer deze voorkwamen in het verhaal, mochten ze worden afgestreept. Ook stonden er acties tussen die ze zelf moesten uitvoeren. Het sprookje was een eigentijdse versie van Roodkapje, die ondertussen ook nog de zeven bordjes shoarma van de boyband had leeggegeten.

Na het sprookje kwam de Fakir aangevlogen over het vliegende tapijt. Deze rechterhand van Sultinus bleek echter een eigen agenda te hebben: hij was helemaal niet van plan om de Sultana beter te maken. Sterker nog: hij probeert haar situatie juist te verslechteren, door haar een verkeerd drankje te geven. Nu kwam het volgende rare voorstel bij haar naar boven: iedereen moest op zijn/haar rechter zij slapen. Er zit nog maar één optie op: de fles met de geest overkopen en de Fakir ontslaan.

Op de zondagochtend kregen de emiraten de opdracht om zoveel mogelijk gouden dukaten te verdienen in het casino. Nadat er 500 hamburgers waren weggewerkt tijdens de lunch en de tenten waren afgeproken, was het tijd voor de ontknoping: de fles werd gekocht, de Fakir ontslagen en de geest geneesde de Sultana. Maar of de Sultan daar nu zo blij mee moest zijn? (Zie het filmpje van de ontknoping.)

Tot slot was het tijd voor de prijsuitreiking. De vijf beste groepjes mochten door naar de LSW. Dit jaar behoorde hier zelfs een (water)groep toe die voor het eerst meedeed aan de RSW!
Gebruikers-avatar
MB
 
Berichten: 3694
Geregistreerd: Zo 11 Jan, 2004 13:05
Woonplaats: Sassenheim
Scouting groep: Shawano's Lisse / Admiraliteit Rijnland (RA4) / Nawaka Subkamp Honshu / Kaagcup

Berichtdoor f.alonso » Wo 22 Apr, 2009 21:03

Het RSW is niet veral tegelijk?? Kreeg net een mail dat we nog 8 dagen hebben om ons in te schrijven. Maar wij doen er eigenlijk nooit aan mee, we doen al genoeg kampen vinden wij zo :)
Mark, gewoon Mark...
f.alonso
 
Berichten: 4213
Geregistreerd: Zo 14 Aug, 2005 19:12
Woonplaats: Stroet
Scouting groep: Aquarius, Dirkshorn; NTC RA23

Berichtdoor MB » Wo 22 Apr, 2009 21:07

De RSW is inderdaad niet overal tegelijk, aangezien het regionaal wordt georganiseerd en dus afhankelijk is van overige regionale activiteiten en de beschikbaarheid van het terrein (op "ons" terrein worden zelfs drie RSW's na elkaar georganiseerd.)
Gebruikers-avatar
MB
 
Berichten: 3694
Geregistreerd: Zo 11 Jan, 2004 13:05
Woonplaats: Sassenheim
Scouting groep: Shawano's Lisse / Admiraliteit Rijnland (RA4) / Nawaka Subkamp Honshu / Kaagcup

Berichtdoor sander.bar.org » Wo 22 Apr, 2009 22:15

Ik hoorde gisteren dat bij onze landverkenners twee groepjes door gaan voor de LSW.
Ze zijn 2e en 3e geworden bij onze RSW.
Dit is ze gelukt voor het eerst in tien jaar toen was het groepje van mijn broertje ook door naar de LSW en sinds dien is er van onze groep niemand meer door gekomen.
Toch een leuke overwinning zo na tien jaar.
scouting blijft toch erg leuk
Gebruikers-avatar
sander.bar.org
 
Berichten: 97
Geregistreerd: Vr 07 Okt, 2005 14:00
Woonplaats: almere
Scouting groep: cornelislely groep almere middagwacht


Terug naar Het Verslag

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

Forumindex Activiteiten Het Verslag

Het team
Alle forumcookies verwijderen