FAQ Zoeken Forum regels Registreren Aanmelden


Forumindex Watersport Instructiemateriaal

Het is momenteel Do 21 Jun, 2018 00:28
Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]

Bekijk je eigen berichten
Bekijk onbeantwoorde berichten
Bekijk actieve onderwerpen

Aanmelden  •  Registreren

Opvolger van VR-Theo: CWO-vragendatabase

Berichtdoor Geert » Zo 28 Jan, 2007 17:55

Ik heb hem ook besteld, ben benieuwd. :)
Gebruikers-avatar
Geert
 
Berichten: 6742
Geregistreerd: Do 24 Okt, 2002 18:35
Woonplaats: Gouda eo
Scouting groep: Klimop & Zeilschool SN

Berichtdoor rene » Ma 29 Jan, 2007 22:26

Een eerste impressie:


1) Minimum systeemeisen: CPU 486, win 3.1 t/m win xp, 16 Mb ram.
bestand 14 MB. Op een stokoude PC draait het dus.

2) Lekker snelle database, getest op Athlon xp2800, 512 MB,RAID 0, win XP pro.

3) Kan lokaal op de harde schijf gezet worden.

Opmerkingen:

4) De vragen hebben geen zichtbaar uniek nummer, dat maakt overleg erg moeilijk. c.q de vraag zelf kan niet opgeroepen worden. Dus als je verkenners komen om uitleg als ze iets niet snappen, kun je de betreffende vraag niet vinden. Zit je nog in het betreffende oefenexamen dan kan dat weer wel.

Hetzelfde houdt in dat je de redactie van de CD geen bugs/correcties kan aangeven.

5) Er wordt gebruik gemaakt van het klassieke zeiljargon, een zeilwoordenlijst met deze termen op de CD zou niet misstaan voor instructeurs en leerlingen. Dan gebruikt iedereen dezelfde woorden voor de begrippen. (voorbeeld fok aan loefzijde of fok te loevert.)

6) Er is soms nog wat redactionele inspanning nodig om de leesbaarheid van de vragen te vergroten, zeker voor kinderen. Leesvaardigheid speelt een te dominante rol en vaak is het helemaal niet nodig om teksten te gebruiken.


7) Examens maken met een toolkit, is (nog ?) niet beschikbaar op de promanent website.

8) Ik heb nog geen mogelijkheid gevonden om op naam van een leerling proefexamens te maken/bewaren. Een analyse module c.q exportfunctie zou wel handig zijn voor instructeurs. Blijkbaar is de software ontwerp filosofie gebaseerd op een enkel persoon en niet op groepen kinderen.

9) bij de fout beantwoorde vragen komt soms de betreffende theorie mee in een tekstbalk, maar hertoetsing van de vraag kan dan niet. Het zou wel handig zijn als kinderen na het lezen van die tekst dat ze fout beantwoorde stukje even opnieuw kunnen doen, om te zien of ze het nu wel begrepen hebben.

10) Volgens mij zijn de CWO 1&2 theorievragen voor het roeiinsigne niet veel afwijkend van de kielbootserie. Waarom niet gelijk wat roeivragen erbij ?

Conclusie tot zover: Uniek produkt voor de CWO kielboot examens 1 t/m 5, het scheelt de leiding bakken voorbereidingstijd en verhoogd zeker de slagingskans van de kandidaten. De prijs dubbel en dwars waard een echte aanrader.
Gebruikers-avatar
rene
 
Berichten: 1603
Geregistreerd: Zo 25 Apr, 2004 00:57
Woonplaats: vlaardingen
Scouting groep: sc. wesselgroep vlaardingen

Berichtdoor Geert » Wo 31 Jan, 2007 13:57

Ik heb hem binnen. Zal er binnenkort ook eens een review over geven.
Gebruikers-avatar
Geert
 
Berichten: 6742
Geregistreerd: Do 24 Okt, 2002 18:35
Woonplaats: Gouda eo
Scouting groep: Klimop & Zeilschool SN

Berichtdoor Henk Bos » Zo 18 Feb, 2007 12:23

Dag rene,

even een aantal opmerkingen mbt je test. We zijn heel blij met alle opmerkingen zodat we het product kunnen verbeteren.

Minimumsysteem is Windows 95 of hoger. De vragen hebben niet een zichtbaar uniek nummer, maar de vragen hebben dat wel. Als je klikt op het nummer rechtsboven (bijvoorbeeld 32 van 150) verschijnt het unieke nummer, dit kun je gebruiken om opmerkingen in te leveren. Overigens werkt als je opgeeft, op welk nivo, welk onderwerp en vraagnummer x van y ook. De vragen zijn bedoeld voor kielboot zeilen en niet voor jeugdzeilen. Daar is het taalgebruik op aangepast. Een aparte set van vragen voor jeugd is mogelijk, geef maar aan welke vragen je verbouwd zou willen zien. De toolkit om examens samen te stellen voor kielboot wordt nog aangewerkt. Op aanvraag is deze beschikbaar bij Promanent. Zodra deze verkrijgbaar zal dat ook op www.vaarwijzer.nl aangegeven worden. De software is ontworpen voor een individuele gebruiker. Er zijn mogelijkheden om de software in een netwerk te gebruiken, ook hier weer even contact opnemen met Promanent. Bij fout beantwoorde vragen kun je met behulp van oefenen, de vragen nogmaals doornemen. Als je de gemaakte vragenset reset, kun je de vragen opnieuw beantwoorden. Overigens zijn over vele onderwerpen zoveel vragen beschikbaar dat je een bepaald onderwerp wel goed kunt oefenen. Het is mogelijk om roeivragen aan de set toe te voegen. Deze zijn echter niet in ons bezit. Het hangt ervan af of de markt groot genoeg is om hiervoor een aparte database op te zetten. Neem maar contact op. Voor het motorboot varen wordt momenteel nagedacht om een nieuwe CD op te zetten. Het betreft dan zowel het varen met de motorboot met buitenboordmotor als binnenboordmotor. Dat zal echter nog wel duren voordat die klaar is.
Henk Bos
 
Berichten: 23
Geregistreerd: Za 20 Jan, 2007 14:10

Berichtdoor rene » Di 20 Feb, 2007 19:44

Beste Henk,

bedankt voor de opmerkingen, ga er mee aan de slag
Gebruikers-avatar
rene
 
Berichten: 1603
Geregistreerd: Zo 25 Apr, 2004 00:57
Woonplaats: vlaardingen
Scouting groep: sc. wesselgroep vlaardingen

Re: Opvolger van VR-Theo: CWO-vragendatabase

Berichtdoor rene » Do 27 Jan, 2011 01:37

schopje omhoog,

Nog steeds de meest nuttige vragendatabase die er is.

En met de examens weer voor de boeg even opnieuw onder de aandacht gebracht
Gebruikers-avatar
rene
 
Berichten: 1603
Geregistreerd: Zo 25 Apr, 2004 00:57
Woonplaats: vlaardingen
Scouting groep: sc. wesselgroep vlaardingen

Re: Opvolger van VR-Theo: CWO-vragendatabase

Berichtdoor Vaarwinkel » Do 27 Jan, 2011 21:20

Dank jullie wel voor alle leuke reacties. De test van de cd is natuurlijk heel erg goed. Ik zal daar nog even kort op reageren.

Vraagnummers: Henk Bos noemde een truukje om inderdaad het nummer achter de schermen te achterhalen. Nog makkelijker is om bij de vraag een notitie te maken (knoppenbalk onder de vragen). In het scherm voor de notities kies je vervolgens versturen en jouw eigen e-mailprogramma opent met een complete kopie van de vraag inclusief het "nummer onder water". Vervolgens kan je deze mail met jouw opmerkingen of vragen naar elk bij jou bekend e-mailadres sturen. Standaard staat dat ingesteld op de helpdesk van Promanent (Vaarwinkel is ook van Promanent, de maker van de cd), maar je kan daar ook een ander e-mail adres invoeren.

Vragen terugvinden: Je kan een bookmark zetten bij een vraag. Zo kan je ze dan snel terugvinden. Het vraagnummer heb je dan niet nodig.

Woordenlijst: leuk idee. We kijken of dat werkbaar is.

Toolkit: de Toolkit is er nog wel, maar wordt bijna niet door derden gebruikt. Wij hebben er voor gekozen de Toolkit tijdelijk uit roulatie te nemen. We komen namelijk met een Toolkit die veel makkelijker is te bedienen. En dan kan straks elke opleider met onze techniek en met zijn eigen vragen aan de gang. Heb je dan bijvoorbeeld vragen over roeien of EHBO dan kan je zo zelf je eigen examentraining samenstellen.

Alleen of in groepen oefenen: De Examentraining Kielbootzeilen is inderdaad bedoeld om zelf te oefenen en minder voor het werken in groepen. Als er behoefte is aan dergelijke functionaliteit dan horen wij dat graag. Onze software voor marifonie wordt bijvoorbeeld wel op de zeevaartscholen gebruikt, maar ook daar dan alleen voor oefenen in eigen tijd.
Wij kunnen de vragen voor Kielbootzeilen ook in een online omgeving leveren. Dan kan je wel goed in groepen werken. De licentiekosten die wij daarzelf over moeten betalen zijn echter te hoog voor gebruik in de hobbysfeer.

Systeemeisen: De cd werkt inderdaad nog vanaf Windows 95. Kopers kunnen echter van onze website een gratis upgrade ophalen die werkt met modernere software, alleen dan niet meer op Windows 95 en 98. Deze versie is ook de downloadversie die los op onze website is te bestellen (Download op Promanent website)

Tot slot: in de loop van 2011 komt een nieuwe versie van de Examentraining Kielbootzeilen. Zowel op cd als downloadversie. Alle tips zijn welkom, die kunnen we dan meteen meenemen.

Met vriendelijke groeten,

Jaap van Goor
Vaarwinkel en Promanent
Vaarwinkel
 
Berichten: 1
Geregistreerd: Do 27 Jan, 2011 21:01
Scouting groep: ZKK Maassluis

Re: Opvolger van VR-Theo: CWO-vragendatabase

Berichtdoor landsc_te_water » Zo 06 Feb, 2011 12:47

Grappig dat de vlet met een kielboot vergeleken word,bij een kielboot,zoals een valk, kan je de kiel eronder niet ophalen zoals bij een vlet, maar dat is danook niet de kiel maar het zwaard, dus maakt onze vlet meer een zwaardboot dan een kielboot.Snap wel dat ergens de grens getrokken moet worden.
There's always a light at the end of the tunnel..................just pray it's NOT a train.
Gebruikers-avatar
landsc_te_water
 
Berichten: 1685
Geregistreerd: Ma 31 Jan, 2005 19:26
Woonplaats: Gelderland
Scouting groep: www.regiozon.nl

Re: Opvolger van VR-Theo: CWO-vragendatabase

Berichtdoor Janneke Bos » Zo 06 Feb, 2011 14:20

Sinds de invoering van CWO binnen Scouting is de lelievlet al gezien als een kielboot. Het grote verschil met zwaardboten is dat een lelievlet moeilijk in plané te brengen is... Het vaargedrag van een lelievlet is meer vergelijkbaar met een kielboot.
Janneke Bos
 
Berichten: 161
Geregistreerd: Zo 24 Jun, 2007 17:17

Vorige

Terug naar Instructiemateriaal

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Forumindex Watersport Instructiemateriaal

Het team
Alle forumcookies verwijderen