FAQ Zoeken Forum regels Registreren Aanmelden


Forumindex Materialen, Boten en Gebouw Wachtschepen

Het is momenteel Ma 19 Nov, 2018 05:01
Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]

Bekijk je eigen berichten
Bekijk onbeantwoorde berichten
Bekijk actieve onderwerpen

Aanmelden  •  Registreren

Ms. Veruna Dr.A.F. Philipsgroep Waterscouting Eindhoven

Berichtdoor Evert » Ma 23 Mrt, 2009 15:01

Er wordt al weer hard gewerkt zie ik. Mooi op weg.

Ik zie dat jullie eerst plastic tegen de scheepshuid aandoen en daar de isolatie tegenaan. Dit moet andersom. Eerst de scheepshuid isoleren, daar folie tegen aan en dan betimmeren. Anders komt de condens van je leden bij de isolatie. Een geisoleerd schip moet je in principe ook altijd verwarmen. Anders komen na een paar jaar de paddestoelen uit de wanden groeien.
Voor wat betreft de spanten onder het dek. Ik zou daar ook isolatie tussen stoppen, folie eroverheen en dan aftimmeren met een schuine plaat hout. Andere oplossingen zorgen zeker voor condensoverlast.

Boekel heeft ook een punt met de vloer. Daar moet je wel op een paar plekjes onder kunnen.

Hoe ga je dat doen met het water voor de toiletten? Voor mij is de beste oplossing om het water in de toiletten te krijgen een speck hydrofoor. Ervoor plaats je dan in de aanzuig een wierpot. Maak ook altijd een bypass met terugslagklep vanaf je drinkwatertank. Als er dan een probleem is met de toiletspoeling en er is niemand aan boord die je vertrouwd met de techniek kan je altijd met 1 kraan de toiletten weer aan de gang krijgen. Er zijn tegenwoordig kranen met ingebbouwd contact. Hiermee kan je een waarschuwingslampje aan laten gaan als de toiletten op drinkwater staan.

Evert Jan
Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen!
Gebruikers-avatar
Evert
 
Berichten: 394
Geregistreerd: Zo 27 Nov, 2005 22:32
Scouting groep: macdonald, Den Haag

Berichtdoor Seb » Di 24 Mrt, 2009 13:01

Evert schreef: Een geisoleerd schip moet je in principe ook altijd verwarmen. Anders komen na een paar jaar de paddestoelen uit de wanden groeien.


Waarom is dat zo dan? Ken toch wel een schip wat wel geisoleerd is maar lang niet altijd verwarmd wordt... En groeien geen paddo's uit de muur.
Gebruikers-avatar
Seb
 
Berichten: 322
Geregistreerd: Wo 27 Jul, 2005 16:53
Woonplaats: Rotterdam
Scouting groep: Tasmania

Berichtdoor Evert » Di 24 Mrt, 2009 16:06

Als je een schip niet verwarmd, maar toch gebruikt komt er altijd vocht in. Op het moment dat het schip van binnen onder de twaalf graden komt condenseert dit vocht. Uiteindelijk trekt het dan in je betimmering en isolatie.

Ventilatie lost al een groot deel van dit probleem op. Beter nog is een combinatie van verwarmen (boven de twaalf graden) en ventileren. Dit houdt je schip droog en in goede conditie.

Evert Jan
Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen!
Gebruikers-avatar
Evert
 
Berichten: 394
Geregistreerd: Zo 27 Nov, 2005 22:32
Scouting groep: macdonald, Den Haag

Berichtdoor sjef » Wo 17 Jun, 2009 08:45

Even een tijdje rustig geweest, komen een dezer dagen nieuwe foto's.

Isolatie is voorlopig even uitgesteld. Iets met teveel werk, en te veel andere dingen tegelijk.
Omdat de wc's ivm subsidie nu echt gedaan moesten worden, heeft dat de eerste prioriteit, tevens de hydroliekunit goed aansluiten, en het in orde maken van de kombuis. Nu ligt de streep echt bij de zomerkampen, dat die goed kunnen lopen.

Een dezer dagen volgen er wel nieuwe foto's..

Zaterdag kwam er bij de weg een fotograaf langs, of hij voor een band foto's aan vboord mocht maken afgelopen maandag. Welke band vroeg ik... "Jan van Brusselsband" :stupid: Dat was zeer gezellig. Ook daar volgen de foto's van!
Goed op Drijf!

Mijn lijfspreuk.... Een fout in het verleden, is een wijsheid voor de toekomst....................................................................................... als je er iets van leert..
Gebruikers-avatar
sjef
 
Berichten: 5678
Geregistreerd: Zo 23 Nov, 2003 12:06
Woonplaats: Eindhoven
Scouting groep: Dr. A.F. Philipsgroep Eindhoven

Berichtdoor sjef » Di 14 Jul, 2009 13:04

Enfin:

Nieuwe vloer gelegd voor de 'natte cellen'. Deze vloer is gelegd op een nieuw frame van stalen profielen, waar weer haaks op houten balken liggen. De vloer opschuren, voor de coating.

Afbeelding

Twee componenten coating voor de vloer, wel snel mixen en aanbrengen. Is in een half uur kei-hard. In totaal drie lagen, eerst twee lagen en daarop iets van een finish. Dit spul gebruikt men ook bij zwembaden etc, waar vocht een groot probleem is.

Afbeelding

Het eindresultaat, best strak geworden.

Afbeelding

Ook moesten we nog steefs sinds de werfbeurt (waar oa heel de vloer er uit is geweest) weer de kombuis fatsoenlijk opgebouwt worden. We hebben van een oud-lid zijn keukenkastjes etc gekregen, wat voor ons natuurlijk meer dan voldoende is. Maar dan kan het gebeuren dat sommige kasten niet hoog genoeg zijn. Gelukkig zijn we creatief :)

Afbeelding

Verschillende kasten door midden gezaagd, stukken er tussen gezet, en weer met deuvels en een hoop lijm aan elkaar gebouwd. Kieren zijn inmiddels dichtgekit, binnenkort eens schilderen.

Afbeelding

Beugels gelast aan oa de den en het MK schot, waar de hydroliekleiding aan gebeugeld moet worden. Deze leidingen moeten om de 120 cm gebeugeld zijn, omdat deze nogal kunnen klappen.

Afbeelding

Het sokje voor een dekdoorvoer is net iets te groot, waardoor het flensje er niet omheen past, creatief met een botte gatenzaag en schuurpapier doet wonderen...

Afbeelding

Het past, het sokje past in de flens, dus vastlassen en in het dek plaatsen.

Afbeelding

Inmiddels werkt de kraan op de nieuwe unit, alleen nog niet op het aggregaat. 7,5 KW is wel aardig watt voor ons aggregaat. Daarvoor nu op zoek naar een ster-driehoekschakeling om te voorkomen dat het aggregaat door z'n hoeven gaat bij het opstarten van de unit. Soon meer, nog twee weken en dan moeten we op kamp zijn...
Goed op Drijf!

Mijn lijfspreuk.... Een fout in het verleden, is een wijsheid voor de toekomst....................................................................................... als je er iets van leert..
Gebruikers-avatar
sjef
 
Berichten: 5678
Geregistreerd: Zo 23 Nov, 2003 12:06
Woonplaats: Eindhoven
Scouting groep: Dr. A.F. Philipsgroep Eindhoven

Berichtdoor dconel » Wo 15 Jul, 2009 12:46

Haha die kastjes :P Lekker creatief bezig zie ik wel :) Die vloer ziet er trouwens strak uit!
Gebruikers-avatar
dconel
 
Berichten: 1714
Geregistreerd: Do 16 Mrt, 2006 11:25
Woonplaats: Hank
Scouting groep: Scouting Hank

Berichtdoor doc » Za 18 Jul, 2009 11:55

sjef op 17 juni schreef:Zaterdag kwam er bij de weg een fotograaf langs, of hij voor een band foto's aan vboord mocht maken afgelopen maandag. Welke band vroeg ik... "Jan van Brusselsband" :stupid: Dat was zeer gezellig. Ook daar volgen de foto's van!


Helaas wat klein, maar op de singel is het voor de kenners zeker te zien!

Afbeelding
Hee waar gaan we heen, diddelidee!?
Hee wie gaat er mee, diddelidee!?
Overal in Ierland zeggen ze: Hee hee hee diddelidee!
Gebruikers-avatar
doc
Sitecrew
 
Berichten: 10336
Geregistreerd: Wo 16 Apr, 2003 21:14
Woonplaats: Dordrecht
Scouting groep: Willem de Zwijgergroep III

Berichtdoor Mang » Za 18 Jul, 2009 11:59

Leuk die foto :mrgreen:
Gebruikers-avatar
Mang
 
Berichten: 2801
Geregistreerd: Di 10 Jun, 2003 19:45
Woonplaats: Dordrecht
Scouting groep: Johan en Cornelis de Witt, Dordrecht

Berichtdoor sjef » Za 18 Jul, 2009 22:38

Haha! Goed gevonden doc. We hadden zelfs een filmpje gemaakt (alleen onze goede oude fotograaf wist nog niet helemaal hoe dat moest. Dus dat is helaas mislukt.

Inmiddels weer wat gebeurt in een paar dagen tijd, hier weer een overzicht:

De oude herft opengeslepen, en eens goed in de primer gezet, daarna getracht te kijken waar en hoe we de pvc-tank er in zouden plaatsen. De tank weegt nogal wat, en aangezien de herft niet horizontaal ligt, en de tank tevens geen horizontale bodem heeft, wilden we de tank er even in leggen, om daarna uit te meten hoe we stalen strips als dragers er in zouden gaan lassen. Aangezien de tank vol schijt en bagger wel een kuub of 3 is, moet dit enigszins wel stabiel liggen. Helaas is de tank krap-aan en paste deze er wel in, maar niet meer uit. Hij klemt nogal tussen de spantjes en dergelijke, die we wel nauwkeurig gemeten hebben. Enfin, uiteindelijk van onder af met hout gestud. Hopen dat die 'lang'mee gaan. Op die blauwe koppelingen worden de afvoerleidingen van de toiletten gemonteerd. Alleen zijn die buizen niet bepaald flexibel, waardoor we nog wat extra koppelingen nodig gaan hebben.

Afbeelding

Daarna een gat in de bodem van de herft geslepen, waardoor de afvoerbuizen naar de tank gaan lopen.

Afbeelding

Moenja die onder de vloer van de toiletten de bocht van de standpijp afhaalt en hier de nieuwe standleiding voor de tank op monteerd.

Afbeelding

Standpijpjes al tijdens de werfbeurt laten zetten om de wc's mee te gaan bevoorraden van spoelwater. Express voor duplex gekozen, zodat je ten alle tijden twee aanvoeren van water hebt om te kunnen spoelen.

Afbeelding

Vanuit de aanvoeren een leiding naar een Wierpotje, om verdere mogelijke problemen te voorkomen met buitenwater :idea:

Afbeelding

Daarna van de wierpot naar de pomp.....

Afbeelding

... die het spoelwater doorpompt naar de 'voorraadtank'. Door middel van een vlottertje wordt de pomp in en uit geschakelt. De voorraadtank geeft spoelwater via de 6 aansluitingen aan de onderzijde door naar de toiletten.

Afbeelding

Morgen gaan we weer verder, nog 5 dagen om alles klaar te hebben voor ons zomerkamp. We doen ons best, heb het volle vertrouwen dat we werkende wc's tijdens kamp hebben :idea:

Snappen jullie het nog hoe het in elkaar steekt? Zal binnenkort eens een schema tekenen hoe het in mekaar steekt.
En wat ik jullie niet wilde onthouden, was dat de kombuis nu klaar is. Kamp-klaar en netter en beter dan deze al jaren was.

Afbeelding

Morgen meer..
Goed op Drijf!

Mijn lijfspreuk.... Een fout in het verleden, is een wijsheid voor de toekomst....................................................................................... als je er iets van leert..
Gebruikers-avatar
sjef
 
Berichten: 5678
Geregistreerd: Zo 23 Nov, 2003 12:06
Woonplaats: Eindhoven
Scouting groep: Dr. A.F. Philipsgroep Eindhoven

Berichtdoor Boekel » Zo 19 Jul, 2009 21:32

Goed bezig!
Gebruikers-avatar
Boekel
 
Berichten: 1735
Geregistreerd: Wo 31 Mrt, 2004 21:16
Woonplaats: Alkmaar
Scouting groep: Victorie Heiloo

Berichtdoor sjef » Zo 19 Jul, 2009 21:57

En vandaag ook weer een dagje bezig geweest.

We misten nog wat onderdelen en dergelijke die in het 'all-in-pakket' van de leverancier zouden zitten maar we nog misten. Nu konden we een aantal dingen gaan afwerken.

Afbeelding

Verbindingsflens tussen gezet, nu is de standpijp rechtstreeks aangesloten op de tank, waarbij we de klep open/dicht kunnen zetten, afhankelijk of we wel of niet mogen lozen. Dat hangt voor ons namelijk af van het vaarwater.

Afbeelding

Nu ook de koppelstukken binnen, zodat we de afvoerleidingen aan de potten vast kunnen zetten. De afvoer van de pot zit na de vermaler vast via een terugslagklep, aan een stuk flexibel, waar de dikkere stuggere zwarte afvoerleiding aan zit.

Afbeelding

Ook inmiddels de afvoeren aan de tank vast kunnen zetten, fijn dat de leverancier nu wel alles bij had. Intussen is ook al iemand bezig geweest om op de ontluchting van de tank een geurfilter te monteren, is wel zo lekker na een dagje volle zon en een gistende tank :idea:

Afbeelding

Staanders voor de achterwand inmiddels gemonteerd, zodat we nu de trespa achterwandplaten op maat kunnen zagen. Al twee platen op maar gezaagd. De tweede (linker plaat) wordt hoger gemonteerd, zodat de bovenzijde mooier loopt.

To be continued :idea:
Laatst gewijzigd door sjef op Zo 19 Jul, 2009 21:59, in totaal 1 keer gewijzigd.
Goed op Drijf!

Mijn lijfspreuk.... Een fout in het verleden, is een wijsheid voor de toekomst....................................................................................... als je er iets van leert..
Gebruikers-avatar
sjef
 
Berichten: 5678
Geregistreerd: Zo 23 Nov, 2003 12:06
Woonplaats: Eindhoven
Scouting groep: Dr. A.F. Philipsgroep Eindhoven

Re: Ms. Veruna Dr.A.F. Philipsgroep Waterscouting Eindhoven

Berichtdoor MAIN » Di 05 Okt, 2010 19:08

sjef duurt lang! ;)
Wie begrepen wil worden, geve geen uitleg
(Paradox)
Gebruikers-avatar
MAIN
 
Berichten: 12
Geregistreerd: Ma 26 Jun, 2006 14:24
Scouting groep: Dr. A.F. Philipsgroep

Re: Ms. Veruna Dr.A.F. Philipsgroep Waterscouting Eindhoven

Berichtdoor sjef » Vr 22 Apr, 2011 13:04

Tis weer erg lang geleden dat ik of MAIN of Bart Houben gereageerd heeft in dit topic.

Er is afgelopen maanden / jaren veel gebeurd. Zal eens kijken of ik deze/volgende week nog wat foto's kan laten zien.

- Oa is er eindelijk een 'verwarming' in het ruim. Nogal decadente manier, maar dat komt later.
- Verder zijn de toiletten nu bijna klaar, alleen nog wat fine-tunen.

Wel gaan we komende week weer voor het onderhoud naar Nieuwenhuizen Scheepsbouw in Geertruidenberg. Geen echt heftige dingen op de planning, maar natuurlijk genoeg te doen. Ik probeer dan wel weer wat te laten zien.
Goed op Drijf!

Mijn lijfspreuk.... Een fout in het verleden, is een wijsheid voor de toekomst....................................................................................... als je er iets van leert..
Gebruikers-avatar
sjef
 
Berichten: 5678
Geregistreerd: Zo 23 Nov, 2003 12:06
Woonplaats: Eindhoven
Scouting groep: Dr. A.F. Philipsgroep Eindhoven

Vorige

Terug naar Wachtschepen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Forumindex Materialen, Boten en Gebouw Wachtschepen

Het team
Alle forumcookies verwijderen