FAQ Zoeken Forum regels Registreren Aanmelden


Forumindex Materialen, Boten en Gebouw Vraag & Aanbod Personen en groepen

Het is momenteel Ma 25 Jun, 2018 21:31
Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]

Bekijk je eigen berichten
Bekijk onbeantwoorde berichten
Bekijk actieve onderwerpen

Aanmelden  •  Registreren

Gezocht: Nog enkele vrijwilligers voor Jamaicaans zomerkamp

Gezocht: Nog enkele vrijwilligers voor Jamaicaans zomerkamp

Berichtdoor MB » Di 20 Mei, 2008 21:56

Onderstaand verzoek komt van een waterscout uit onze regio. Zij zit in de organisatie van dit kamp en is vooral op zoek naar mensen met ervaring binnen Scouting:

In het kort:
Wie zoeken we: Acht jongeren tussen de 18 en 30 jaar

Waarvoor: Het organiseren van een zomerkamp voor ongeveer 30 Jamaicaanse tieners met HIV/AIDS.

Waar: In Jamaica voor de organisatie Mustard Seed Communities

Wanneer: week 31 t/m 33 (precieze data afhankelijk van beschikbaarheid vliegtickets)

Hoe lang: Drie weken


‘Dare to Care’ van Mustard Seed Communities Jamaica
Verspreid over drie tehuizen van de Jamaicaanse organisatie Mustard Seed Communities (MSC) wonen 65 kinderen die geïnfecteerd zijn met het HIV-virus. De meesten van hen zijn wees of verstoten door hun familie. De omstandigheden in de tehuizen, samen ‘Dare to Care’ genaamd, zijn relatief goed, maar zeker niet optimaal. De kinderen zijn niet ziek (ze krijgen anti-HIV medicatie) en bruisen van de energie. Omdat de groepsleiding voornamelijk bezig is met hun verzorgende taak is er echter weinig tijd voor ontspanning en activiteiten voor deze kinderen. Dit leidt ertoe dat zich allerlei (onnodige) gedragsproblemen voordoen. Dit put zowel de kinderen als de groepsleiding uit. Om de kinderen en de groepsleiding toch een leuke zomervakantie te bezorgen en hen tevens te laten zien dat de kinderen beter te hanteren zijn als zij meedoen aan activiteiten, wil de stichting MSC-Nederland een zomerkamp opzetten voor deze kinderen. Wij hopen dat de kinderen, ondanks hun infectie, een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden en kunnen genieten van het kind zijn.

Het project
Het project bestaat uit drie delen:

1) Voorbereiding in Nederland
Voorbereiden van de reis naar Jamaica en het zomerkamp: informatie inwinnen over de cultuur van Jamaica, over de gevolgen van HIV en de omgang met weeskinderen. Voor het zomerkamp een draaiboek schrijven, materiaal verzamelen en overleggen met de partners in Jamaica.

Reken hierbij op een aantal vergaderingen, het betrokken zijn in een werkgroep, het actief meedenken en meedoen aan de voorbereidingen.

Deze voorbereidingen starten vanaf mei 2008 en bestaat in ieder geval uit een eendaagse professionele training door het COS. Er wordt een compleet draaiboek gemaakt, hierbij wordt Stichting Mustard Seed Communities Nederland actief betrokken. In het draaiboek wordt de hele dag beschreven en worden de verantwoordelijkheden verdeeld. Het organiseren van geldinzamelingsacties en sponsoring.

2) Kamp in Jamaica
Het doel is om een zomerkamp van twee weken te organiseren. Het kamp is voor kinderen, in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar, die verblijven in de tehuizen voor HIV-besmette kinderen van de Mustard Seed Communities. Deze zomerkampen vinden plaats op een terrein van MSC in een landelijk gebied. Als begeleider ben je mede verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het kamp: coaching van de tieners, activiteiten bedenken en opzetten, koken, boodschappen doen etc. Het belang van de tieners staat voorop. Zowel de begeleiders als de Jamaicaanse jongeren overnachten in tenten.

3) Voorlichtingsactiviteiten in Nederland
Bij terugkomst in Nederland is dit project nog niet voorbij. Een belangrijke doelstelling van dit project is om onze ervaringen in Jamaica terug te koppelen aan vrienden, kennissen en leeftijdsgenoten in Nederland. Voor vertrek naar Jamaica zullen we hier al activiteiten voor bedenken en contact leggen met bijv. scholen of scoutingverenigingen. Tijdens het verblijf in Jamaica verzamelen we hier materiaal voor (bijv. het maken van een korte documentaire). En bij terugkomst in Nederland dien je actief bij te dragen aan de voorlichtingsactiviteiten. Naast deze activiteiten is er een tweede training van het COS en zullen we het project gezamenlijk afsluiten met een evaluatieverslag.

Er wordt van je verwacht dat je actief meedoet aan alledrie de fases van het project.

Wie zoeken we?
We zijn op zoek naar enthousiaste jongeren tussen de 18 en 30 jaar die met grote inzet willen bijdragen aan het realiseren van dit project. We zoeken sociaalvaardige mensen die goed kunnen werken in teamverband, de handen uit de mouwen willen steken, en een open en nieuwsgierige houding hebben richting andere culturen. We vragen geen bijzondere ervaring in het werken met tieners of kinderen, maar het strekt wel tot de aanbeveling!
Er wordt van je verwacht dat je je in wilt zetten in het belang van de Jamaicaanse jongeren. Wanneer je enkel komt om op een goedkope manier Jamaica te verkennen wordt je vriendelijk verzocht niet op deze oproep te reageren.

Mustard Seed Communities is een katholieke organisatie. Er wordt van jou verwacht dat je hier respect voor hebt en je gedraagt naar de regels zoals deze binnen MSC gelden.

Kosten
Dit project wordt gefinancierd door Xplore, een subsidieprogramma van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit betekent dat maximaal 75% van de reis-, verzekerings-, inentingskosten wordt vergoed. Het verblijf in Jamaica wordt volledig vergoed. In de praktijk zal dit neerkomen op een eigen bijdrage van ongeveer 300 tot 450 euro. Omdat de subsidie voor dit project pas volledig wordt toegekend als aan alle verplichtingen van het programma is voldaan (met name de activiteiten bij terugkomst in Nederland) kunnen wij de 75% vergoeding ook pas achteraf uitbetalen.

(voor de vliegticket vragen wij een aanbetaling van 750 euro die op basis van de subsidie achteraf gedeeltelijk wordt terugbetaald)

Meld je aan!
Aanmelden kan met het formulier op www.mustardseed.com/children/dare_to_care.html. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen beslissen we of het nodig is gesprekken te houden of dat we selecteren op basis van de schriftelijke aanmeldingen.

Mocht je meer informatie willen of vragen hebben kun je contact opnemen met:

Rianne.cornelisse[at]mustardseed.com of hester.gilhuis[at]mustardseed.com

Meer info over 'Dare to care' of Mustard Seed Communities kun je vinden op www.mustardseed.com/children/dare_to_care.html
Gebruikers-avatar
MB
 
Berichten: 3694
Geregistreerd: Zo 11 Jan, 2004 13:05
Woonplaats: Sassenheim
Scouting groep: Shawano's Lisse / Admiraliteit Rijnland (RA4) / Nawaka Subkamp Honshu / Kaagcup

Berichtdoor CEO » Wo 21 Mei, 2008 07:44

Ziet er gaaf uit, ik val echter niet meer in de doelgroep.

Let wel op: je moet best veel zelf vooruit betalen, mijn aanname is dat, gelet op de bron van het bericht, dat dat in dit geval wel snor zit met de terugbetaling. In geval van twijfel niet inhalen, maar even navragen bij bijvoorbeeld de poster.
Inmiddels wonen we in de Sauefjøs. Met dank aan FW&K!
N.B.: Ik ben hier vaker niet dan wel, dus heb je vragen: mail me.
Gebruikers-avatar
CEO
 
Berichten: 1765
Geregistreerd: Ma 09 Sep, 2002 09:37
Woonplaats: Den Haag
Scouting groep: Scouting Orion

Berichtdoor sebas » Wo 21 Mei, 2008 10:46

Wat ontzettend gaaf... Jammer dat het zo laat hier staat... Hier had ik graag aan meegewerkt...
[i]Schrwebeb is een emotie...[/i]
Gebruikers-avatar
sebas
 
Berichten: 4051
Geregistreerd: Za 23 Nov, 2002 19:58
Woonplaats: Gouda
Scouting groep: Klimopgroep Waddinxveen

Berichtdoor TEKKER » Wo 21 Mei, 2008 23:44

Mooi project hoor, heb in Zuid-Afrika ook mee gewerkt aan een project voor Aidswezen. Maar deze periode komt me nu niet zo uit. Wat Sebas zegt jammer dat het niet eerder bekend was.
TEKKER: Het Waterscouting.com omroepsysteem!
Gebruikers-avatar
TEKKER
 
Berichten: 5629
Geregistreerd: Zo 27 Apr, 2003 19:26
Woonplaats: Amsterdam
Scouting groep: Geen lid

Berichtdoor Babsie » Wo 21 Mei, 2008 23:53

sebas schreef:Wat ontzettend gaaf... Jammer dat het zo laat hier staat... Hier had ik graag aan meegewerkt...

Idem dito! Wat een mooi idee zeg!
*zoekt agenda op*
Gebruikers-avatar
Babsie
 
Berichten: 2213
Geregistreerd: Di 13 Jul, 2004 19:44

Berichtdoor Lidy » Vr 23 Mei, 2008 13:22

ALs ik dit eerder had geweten inderdaad dan had ik wel mee willen doen, maar helaas gaat dat nu niet meer lukken.
Gebruikers-avatar
Lidy
 
Berichten: 1754
Geregistreerd: Wo 18 Jun, 2003 23:17
Woonplaats: Wageningen
Scouting groep: Musinga-Rijn Wageningen


Terug naar Personen en groepen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Forumindex Materialen, Boten en Gebouw Vraag & Aanbod Personen en groepen

Het team
Alle forumcookies verwijderen