FAQ Zoeken Forum regels Registreren Aanmelden


Forumindex Materialen, Boten en Gebouw Vraag & Aanbod Personen en groepen

Het is momenteel Do 21 Jun, 2018 00:43
Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]

Bekijk je eigen berichten
Bekijk onbeantwoorde berichten
Bekijk actieve onderwerpen

Aanmelden  •  Registreren

Zeilkamp met minderbedeelde jongeren - zeilers gezocht

Zeilkamp met minderbedeelde jongeren - zeilers gezocht

Berichtdoor Zeilstichting Aeolus » Do 25 Aug, 2011 19:18

He waterscouts,

Wie komt er zeilen bij Zeilstichting Aeolus?

Lekker zeilen met een leuke groep mensen op de mooie Friese wateren om jongeren de week van hun leven te bezorgen. Dit is in één zin waar het bij Aeolus om draait.

Aeolus is een heel gezellige zeilstichting die zeilkampen in Friesland organiseert voor jongeren die anders niet op vakantie zouden kunnen gaan. Dat zijn bijvoorbeeld jongeren uit achterstandsgezinnen, gezinsvervangende tehuizen, asielzoekerscentra etc.

Voor deze zeilkampen zijn wij op zoek naar enthousiaste zeilers! Je helpt mee om deze jongeren een fantastische week te bezorgen. Zeilen bij Aeolus is dus meer dan zeilen alleen!

De kampen lijken erg op scoutingkampen. We zingen tot we schor zijn, spelen als we niet aan het zeilen zijn een potje Hollandse Leeuwen of een ander actief spel, en bouwen ’s avonds een goed kampvuur. De kampen zijn tamelijk primitief; we trekken van eilandje naar eilandje op de Friese meren en slapen daar in tenten.

Naast de zeilkampen in de zomer worden er het hele jaar door activiteiten georganiseerd. Zo zijn er onder andere elke maand borrels in Utrecht en Groningen, een bikkeltocht voor vrijwilligers in november, een introweekend aan het begin van het seizoen en een afsluitweekend aan het einde.

Als zeiler bij Aeolus ben je tijdens een zeilkamp verantwoordelijk voor het zeilen en de sfeer aan boord en tijdens het kamp. Je hoeft geen diploma’s te hebben, maar je moet wel goed en veilig kunnen zeilen. Het gaat er tijdens de kampen vaak niet om de jongeren te leren zeilen maar veel meer om ze een mooie week te geven!

Eind september organiseren we een voorzeildag in Loosdrecht waarbij we een inschatting van je zeilniveau maken. 14 t/m 16 oktober is er dan het zogenaamde Bijspijkerweekend in Friesland waarin je je zeilvaardigheden zo nodig kan ‘bijspijkeren’ en je de sfeer van Aeolus kunt proeven en kunt ervaren hoe het is om een Aeoluskamp te doen.

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op www.meerdanzeilen.nl of mail naar web@zeilstichtingaeolus.nl. Meld je alsjeblieft aan vóór 12 september!

Groetjes,
Linda van de Fliert
Zeilstichting Aeolus
Zeilstichting Aeolus
 
Berichten: 3
Geregistreerd: Za 17 Feb, 2007 14:52

Terug naar Personen en groepen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Forumindex Materialen, Boten en Gebouw Vraag & Aanbod Personen en groepen

Het team
Alle forumcookies verwijderen