FAQ Zoeken Forum regels Registreren Aanmelden


Forumindex Scouting Materialen en technieken

Het is momenteel Do 13 Dec, 2018 19:27
Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]

Bekijk je eigen berichten
Bekijk onbeantwoorde berichten
Bekijk actieve onderwerpen

Aanmelden  •  Registreren

sahara 500 van Obelink

sahara 500 van Obelink

Berichtdoor paullus » Ma 17 Sep, 2007 15:39

Afgelopen zomer hebben we met de groep 4 nieuwe bakstenten aangeschaft; de sahara 500 van Obelink. Nu hebben we 3 daarvan meegenomen op kamp in de biesbosch. Daar zijn bij een windkracht van ong. 4 á 5 alle tenten ingestort. De middenpaal was geknakt. Ook zijn door de regen 2 tenten gaan doorlekken omdat het doek op de bagage en matjes heeft gelegen, deze zijn nu permanent lek. Gelukkig hadden we 2 grote groepstenten bij waar onze scouts in konden slapen en konden we diezelfde avond nog bij de boer terecht om natte slaapzakken in de droger te doen. De volgende dag met een bult kleren naar de dichtsbij zijnde camping om alles in de droger te doen. Uiteraard de volgende dag Obelink aan de telefoon gehad en deze deden erg moeilijk. We konden een nieuw setje tentpalen ophalen en daar was dan de kous bij af. Maar wij zaten in de Biesbosch en zij in winterswijk dus dat was geen oplossing. De geknakte tentpalen hadden toevallig precies de lengte van een roeiriem dus die konden we vervangen. De rest van het kamp hebben we redelijk mazzel met het weer gehad en dit voorval zeker niet ons plezier laten bederven. Maar het neemt niet weg dat de kwaliteit van deze tenten dramatisch slecht is. Daarom willen wij als leiding van de tenten af en ze terug brengen. We hadden ditzelfde kamp de hudo tent, ook zo'n piramidetent van 30 jaar oud. Scheuren en gaten met de nodige ducktape aan elkaar getaped. Deze stond in diezelfde bui met de rits open vol in de wind en deze bleef fier overeind staan. Nu vroeg ik me af of er nog andere groepen diezelfde tent heeft aangeschaft en wat hun ervaringen er dan mee zijn? Het kan toch niet zo zijn dat dit gezien kan worden als fatsoenlijke tent?

foto ter verduidelijking:
Afbeelding
Staff Über Tasman - Institute for topperformances
http://www.wildevaart.nl
Gebruikers-avatar
paullus
 
Berichten: 40
Geregistreerd: Di 05 Jul, 2005 20:15
Woonplaats: Giesbeek
Scouting groep: Abel Tasman Giesbeek

Berichtdoor Appiejaap » Ma 17 Sep, 2007 16:37

Dat ziet er inderdaad wel treurig uit op die foto. Wij hebben pas terug 1 van deze soort tenten geprobeerd om te kijken hoe ze zijn, maar ze hebben alleen in de luwte gestaan tijdens Kaagcup. Hij ziet er inderdaad ook wat fragiel uit. Wij hadden het toen al over de palen eventueel vervangen door houten palen.

Wij hebben in principe altijd ruimtevaarders, maar wilden eens kijken hoe lang deze tenten het uit gingen houden. Volgens mij zijn ruimtevaarders ook iets van 5x zo duur? Dus was de afweging voor ons om de twee jaar zo'n Obelinktent of om de 10 jaar een ruimtevaarder vervangen. En als je de palen vervangt door steviger houten palen moet zo'n tent het denk wel twee jaar uit kunnen houden.
Gebruikers-avatar
Appiejaap
 
Berichten: 2592
Geregistreerd: Vr 09 Jun, 2006 12:26
Woonplaats: Valkenburg ZH
Scouting groep: Katwijkse Zeeverkenners

Berichtdoor Jaeder » Ma 17 Sep, 2007 19:41

Mijn groep heeft ook zulk soort tenten, maar die zijn van een andere fabrikant.

Die heten ook Sahara, maar zijn aanzienlijk beter. De tenten uit 1995 gaan nog steeds mee op kamp. Ideale tenten overigens, in je eentje op te zetten. En de zijwandjes die omhoog kunnen.
Gebruikers-avatar
Jaeder
 
Berichten: 592
Geregistreerd: Vr 06 Jun, 2003 12:43
Woonplaats: Nieuwegein
Scouting groep: Waldswalkers (Drachten) / Regio NHN / SN

Berichtdoor ejarends » Za 29 Sep, 2007 22:10

Beetje flauw om te zeggen, maar Obelink heeft wel een punt als je kijkt naar de prijs die je voor zo'n tent betaald. Een kleine vergelijking:
De Wit in Schijndel vraagt voor de Grizzly (dat is het origineel die Obleink namaakt) 499 euro en Obelink voor de tent van mindere kwaliteit (lichter doek, lichtere stokken enz) slechts 219 euro

Nog ongegeneerder gaat het er aan toe met de Tripstein. De Tripstein is ook een ontwerp van De Wit. Zij vragen voor de Tripstein Super (super staat voor vast kuipzeil) 749 euro. Obelink heeft hem nagemaakt voor 299. Esvo vond hem ook wel mooi en biedt sinds 2005 een soortgelijke tent aan onder de naam Tramp Vastkuip voor 715 euro.

Kwaliteit heeft zijn prijs zullen we maar zeggen.

Overigens is er nog steeds geen alternatief voor de sterke Scoutshoptenten, die naast erg sterk ook wel heel erg aan de prijs zijn. Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat Esvo voor kampeerseizoen 2009 een nieuwe serie scoutingtenten gaat aanbieden, iets sterker dan de huidige Patrouille 6 van Esvo (539) en de Bresson van de Wit (379) maar voor een gunstiger prijs dan de Scoutshoptenten.

Ok, dan toch een mooi alternatief. Niet te duur maar wel heel ruim: de http://www.esvo-tenten.nl/index.php?id=5887

En By The Way: Mijn ervaring is dat Esvo en De Wit niet moeilijk doen als er eens iets stuk gaat of er een produktiefoutje is. Overigens is bij beide wat korting meestal ook nog wel te regelen.
Laatst gewijzigd door ejarends op Za 29 Sep, 2007 22:20, in totaal 5 keer gewijzigd.
Gebruikers-avatar
ejarends
 
Berichten: 121
Geregistreerd: Do 09 Dec, 2004 21:03
Scouting groep: Leeghwatergroep (Badhoevedorp) RA5, Tenten en Terrein Nawaka '14

Berichtdoor paullus » Ma 15 Okt, 2007 11:48

tsja we zijn maar een kleine groep en hebben niet zo veel te besteden. Daarom waren de tenten van de wit gewoon te duur en hadden ze bij obelink een goedkoop alternatief.
We hebben de 3 ingestorte tenten inmiddels terug gebracht. Er waren meerdere klachten binnen gekomen over de slappe middenpaal. Er was al een nieuwe stevigere in fabricage. De tentdoeken worden opnieuw geïnpregneerd. En dat alles voor 0 euro. NIet meer dan logisch maar toch netjes van Obelink. Nu maar hopen dat we een jaartje of 10 met de tenten kunnen doen. In februari/maart als we ze weer terug krijgen, eerst maar eens de tenten opzetten en in weer en wind laten staan. Kijken of ze het dan wel houden en anders dan staan we zo weer bij Obelink aan de balie.
Staff Über Tasman - Institute for topperformances
http://www.wildevaart.nl
Gebruikers-avatar
paullus
 
Berichten: 40
Geregistreerd: Di 05 Jul, 2005 20:15
Woonplaats: Giesbeek
Scouting groep: Abel Tasman Giesbeek


Terug naar Materialen en technieken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Forumindex Scouting Materialen en technieken

Het team
Alle forumcookies verwijderen