FAQ Zoeken Forum regels Registreren Aanmelden


Forumindex Non-Scouting Lifestyle

Het is momenteel Di 11 Dec, 2018 13:51
Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]

Bekijk je eigen berichten
Bekijk onbeantwoorde berichten
Bekijk actieve onderwerpen

Aanmelden  •  Registreren

Uitverkoop bij het Maritiem Museum Rotterdam

Uitverkoop bij het Maritiem Museum Rotterdam

Berichtdoor doc » Vr 13 Nov, 2009 11:17

Wie zijn slag wil slaan op het gebied van tentoonstellingsrekwisieten en maritieme literatuur, moet op zondag 22 november in het Maritiem Museum Rotterdam zijn. Het museum verkoopt haar ´dubbele´ maritieme boeken, tijdschriften en affiches en heeft een flinke opruiming gehouden voor wat betreft de tentoonstellingsrekwisieten. Bezoekers zijn welkom vanaf 11.00 uur. Vroege vogels hebben de meeste keus, maar wie geduld heeft, wacht een voordeeltje: elk uur zakt de prijs van de rekwisieten met 10%.

Dubbelingen in de collectie
De bibliotheek van het Maritiem Museum Rotterdam ontvangt met grote regelmaat schenkingen van maritieme boeken en tijdschriften. In veel gevallen zijn die reeds in de collectie aanwezig. Deze literatuur is echter voor veel mensen interessant en handelt over onderwerpen als koopvaardij, visserij, marine, maritieme geschiedenis, binnenvaart, cruisevaart en ontdekkingsreizen.

Buste Marilyn Monroe
Naast de doublettenverkoop staat de verkoop van rekwisieten op het programma. Het Maritiem Museum heeft regelmatig wisselende tentoonstellingen waarbij de beleving van het onderwerp centraal staat. Er wordt dan ook veel gebruik gemaakt van decor en rekwisieten om de waardevolle collectie aan het publiek te tonen en het verhaal te vertellen. De collectie gaat na afloop weer terug naar het depot, waar het museum meer dan een half miljoen objecten bewaard. Het ontbreekt echter aan ruimte om ook de vaak enorme decorstukken en rekwisieten te bewaren. Voorbeelden van voorwerpen die op 22 november in de verkoop gaan zijn: banieren met afbeeldingen van Zuid-Amerikaanse natuur, gebruikt in de tentoonstelling ‘Op zoek naar Eldorado’, uitgezaagde stripfiguren uit ‘Maritieme strips’ en de rode velours bank uit de expositie ‘Het Berlin Drama’. Maar ook kleinere rekwisieten als schilderijlijsten, een buste van Marilyn Monroe en schelpen zijn te koop.

Bron: navingo.nl en Maritiem Museum Rotterdam
Hee waar gaan we heen, diddelidee!?
Hee wie gaat er mee, diddelidee!?
Overal in Ierland zeggen ze: Hee hee hee diddelidee!
Gebruikers-avatar
doc
Sitecrew
 
Berichten: 10336
Geregistreerd: Wo 16 Apr, 2003 21:14
Woonplaats: Dordrecht
Scouting groep: Willem de Zwijgergroep III

Terug naar Lifestyle

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

Forumindex Non-Scouting Lifestyle

Het team
Alle forumcookies verwijderen