FAQ Zoeken Forum regels Registreren Aanmelden


Forumindex

Het is momenteel Do 13 Dec, 2018 03:18
Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]

Bekijk je eigen berichten
Bekijk onbeantwoorde berichten
Bekijk actieve onderwerpen

Aanmelden  •  Registreren

Forum regels

Om te zorgen dat het forum niet één grote chaos wordt, zijn er door het forumteam van Waterscouting.com een aantal regels opgesteld. Volgens deze regels dien je je dus te gedragen als je op het forum post.

Mochten de moderators vinden dat je te veel offtopic gaat of je op een andere manier niet aan de regels houdt, kunnen ze je een waarschuwing geven. Hierin zijn verschillende gradaties:

 • De onofficiële waarschuwing: dit is een pb van een moderator met het vriendelijke verzoek iets aan te passen/te doen/niet te doen..
 • De officiële waarschuwing: dit is een pb met het dringende verzoek je forumleven te verbeteren, want dit is de laatste waarschuwing..
 • De gele kaart: dit werkt net zoals bij voetbal: de gele kaart is een officiele waarschuwing. Bij twee gele kaarten krijg je automatisch een rode kaart..
 • De rode kaart: met een rode kaart wordt je verbannen van het forum. Je kunt een rode kaart direct krijgen of 2 gele kaarten achter elkaar krijgen..

Dus houdt je aan de regels!

 1. Algemene regels

  1. Soms vragen moderators of de admin vriendelijk om iets te doen om de gang van zaken op het forum te vergemakkelijken. Volg deze aanwijzingen op, dat scheelt een hoop gedoe!
  2. Blijf ontopic. Dit betekent dat je alleen een bericht plaatst als het er in dat topic toe doet. Vraag je ook af of je er echt een bijdrage mee levert. Soms geven moderators aan dat je te ver offtopic gaat door middel van de arrow en rode tekst.
  3. Ga niet slowchatten (dit wil zeggen: zorg ervoor dat het geen gesprek tussen jou en een ander wordt, maar houdt het een echte discussie). Een forum is geen plaats voor kletspraatjes. Als je wilt chatten moet je elkaar toevoegen op je Instant Messenger (MSN/ICQ/AIM etc). In de profielen kan je de informatie hiervoor vinden.
  4. Respecteer elkaars mening, ook al is dat misschien niet jouw mening!
  5. Gebruik in je berichten geen scheldwoorden of andere kwetsende taal, dus ook niet in je onderschrift!
  6. Plaats geen plaatjes in je signature (onderschrift). Plaatjes kun je wel plaatsen, maar gebruik ze dan als avatar. Je onderschrift mag maximaal drie regels lang zijn.
  7. Probeer groepsdiscussies uit de algemene fora te houden, maar doe dit in je eigen groepsforum.
  8. Plaats geen uitgebreide links in je signature (onderschrift), maar verberg deze met behulp van de URL-tags.
  9. Typ je posts gewoon in zwart, tenzij iets extra op moet vallen.
  10. Smileys kunnen je post wat meer betekenis geven. Gebruik ze echter normaal en typ dus niet 10 smileys achter elkaar!
  11. Commerciële uitingen, welke niets met Waterscouting te maken hebben zijn niet toegestaan op het forum. Probeer commerciële uitingen welke wel een relatie hebben met Waterscouting alleen te plaatsen in de topics waar daar om wordt gevraagd.

Regel secties

Forumindex

Het team
Alle forumcookies verwijderen